Tønsberg Medlab banner_1200x90

Dynamic Code

DNA-test for å påvise neglesopp

Symptomer på neglsopp - endringer i neglen

Symptomene man får av neglsopp ligner på symptomer som man kan få av en rekke andre hudsykdommer, for eksempel psoriasis eller eksem.

Selv for trange sko kan føre til lignende problemer. Behandlingen av neglsopp tar ofte svært lang tid. Det er derfor nyttig å ta en test for å få påvist om man har neglsopp før en langvarig behandling påbegynnes.

Neglsopp-testen gir et raskt og sikkert svar på endringer i neglen, som neglfortykkelse og dystrofi forårsaket av dermatofytter. Den medisinske diagnosen stilles hovedsakelig ved direkte mikroskopi eller sopproduksjon i den nåværende situasjonen. Dynamic-koden har utviklet en test som oppdager arter innen slekten Trichophyton, Microsporum og Epidermophyton av PCR.

 

Enkel prøvetaking / testing:

Neglsopp-testen er enkel å utføre. Prøvetakingssettet inneholder prøvemateriale, instruksjoner og returemballasje . Testen tas ved at pasienten selv tar en negleprøve hjemme og sende den til kvalitetssikret laboratorium for DNA-analyse (Dynamic Code). For testing kreves at pasientene har tilgang til en god neglesaks.

Analyseresultat oppnås via Dynamic Codes nettside med en personlig kode innen 3 dager etter at prøven er mottatt ved laboratoriet.

Utvikling av testen, analyse og prøvesvar

Bakgrunn for Dynamic Code-testen

Neglsopp er forårsaket av dermatofytter, hovedsakelig Trichophyton rubrum, som angriper neglen. Andre arter som vanligvis forekommer på neglen og hudsoppinfektioner er T. mentagrophytes, M. canis og E. floccosum. 

Tåneglsopp påvirker omlag 10 % av voksne (MPA). Ved neglsopp oppstår en fortykkelse av neglen. Dette gir vanligvis ingen symptomer, men er mer et kosmetisk problem. I noen tilfeller kan fortykningen føre til at neglen trykkes inn i neglebåndet og forårsaker smerte. Svake angrep på enkelte negler kan behandles med medikamenter som brukes lokalt, i form av lakk eller krem. Ved alvorlige, smertefulle angrep, kan systemisk behandling være nødvendig. Behandlingstiden er ofte lang og ved tåneglsopp er den effektiv/vellykket i omtrent halvparten av tilfellene. Systemisk behandling kan forårsake alvorlige bivirkninger.

Om Dynamic Code

Dynamic Code er et moderne helsefirma som gjør det enkelt for mennesker selv å ta ansvar for sin helse og sitt velbefinnende. Det gjøres ved å tilby smidige, sikre og effektive helse- og miljøtester for f.eks. laktoseintoleranse, lamydia, individuell legemiddeltilpasning og hudsopp. Alle testene og analysene bygger på moderne DNA-teknikk, noe som innebærer at framtidas helsetjenester gjøres tilgjengelig for alle allerede i dag.

Høy kvalitet

Vi har hele kjeden fra utvikling av tester til analyse og levering av prøvesvar – og kan derfor garantere sikre og trygge løsninger. Målet vårt er at helsetestene våre skal gi mer enn et svar, vi vil også vise veien til de rette forholdsreglene eller til rett behandling.

Dynamic Code-testen gir 99,5% korrekt resultat